090828-lexus ls 2010 facelift

Lexus LS facelift 2010 avslöjad

Det är i Japan inte helt ovanligt att broschyrer på kommande modeller läcker ut i förtid. Redan nu kan vi spana in uppdateringarna som nästa års Lexus LS tar del av tack vare ytterligare en ”broschyrläcka”.

Lexus flaggskepp sedan 20 år tillbaka är LS-serien. Modellserien har alltså lika många år på nacken som Toyotas lyxmärke – som grundades 1989.

Senaste generationen Lexus LS, den fjärde i ordningen, kom 2006 och det är dags för en uppdatering nu när den har kommit halvvägs in i sin livscykel.

Inför 2010 får därför LS-serien ett bland annat ett uppdaterat yttre och ett sport/utrustningspaket kallat ”Version SZ”. Om det sistnämnda är aktuellt på alla marknader eller endast i Japan vet vi ännu inte.

Lexus LS årsmodell 2010 får en något omarbetad front jämfört med dagens bil. Grillen är ny, likaså strålkastarna och frontspoilern samt dimljusen. Sidobackspeglarna ser på bilderna ut att ha slimmats en aning samtidigt som de får integrerade körriktningsvisare. Bakifrån sett är det nya ljus och ny stötfångare som gäller. Nya fälgvarianter kommer också i samband med faceliften.

Inuti bilen kan man ana att det har städats upp en aning på mittkonsolen medan mätartavlornas layout är helt ny med en stor hastighetsmätare centralt placerad. Inuti denna ser det ut att vara någon sorts ”night vision”, det vill säga bildförstärkare för förbättrat mörkerseende, och/eller backkamera.

Mekanisk sett verkar det inte hända speciellt mycket, av det lilla vi kan utläsa.

Men tittar man noggrant i den läckta broschyren ser man i alla fall att LS 460 får fyra extra hästkrafter, 385 i stället för 381 stycken.

Lexus LS årsmodell 2010 kommer med största sannolikhet att visas upp på Tokyosalongen senare i år.

Läs mer

Test och provkörningar