Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
En kort sammanfattning av nyheten minibussen Maxus Mifa 9.
2 AV 2
Foto: Lexus / Lexus

Lexus lyxbuss LM till Sverige i höst

Lexus lyxiga lastare LM kommer till Europa och även Sverige i år. Med plats för sju eller än mer lyxig för bara fyra.

Lexus lanserar en ny modell för den europeiska marknaden: en lyxig minibuss vid namn LM – Luxury Mover. Som namnet antyder är det lyx som är i fokus. Vad sägs om en 48-tums skärm med surround system för de åkande bak och en skiljevägg till framsätet med en glasruta som kan öppnas eller tonas om du väljer versionen med fyra säten. Här finns även funktioner som utfällbara bord, kylskåp, mobilladdare, läslampor, sminkspegel och paraplyhållare. LM finns även i en version för sju åkande som då får nöja sig med en 14-tums skärm för passagerarna bak.

”Som att vandra genom en stillsam skog”, så beskriver Lexus själva ljudkomforten i kupén. Det ska inte vara tryckande tyst och erfarenheter med utvecklandet av lyxsedanen LS har tagits tillvara.

1 AV 6
Foto: Lexus / Lexus
2 AV 6
Foto: Lexus / Lexus
3 AV 6
Foto: Lexus / Lexus
4 AV 6
Foto: Lexus / Lexus
5 AV 6
Foto: Lexus / Lexus
6 AV 6
Foto: Lexus / Lexus

Lexus LM mäter 513, 189 och 195 centimeter i längd, bredd och höjd. Axelavståndet är 300 centimeter för att skapa så mycket utrymme som möjligt för baksätesåkarna. Till Europa kommer LM som fyrhjulsdriven och med en hybriddrivlina känd från modellerna NX 350h och RX 350h. Bensinmotorn är på 2,5 liter och drivlinans maximala effekt är 245 hästkrafter. 

Lexus LM är nu inne på sin andra generation, den första presenterades för fyra år sedan – en modell vi menade aldrig skulle leta sig hit. Svensk premiär för nya LM sker under hösten 2023 men några priser är ännu inte fastställda.