Lexus NX blir aggressivare

Om du tycker att Lexus nya suv/crossover NX inte är tillräckligt aggressiv till utseendet finns det en numera en lösning på problemet.

I oktober var det Sverigepremiär för Lexus NX, märkets nya suv som möter motstånd från bland annat Audi Q5 och BMW X3 men också från Volvo XC60.

I somras var vi iväg och provkörde NX och med oss hem tog vi en positiv bild av bilen. Trevlig att se på och bra med körkänsla. Just utseendet är något som diskuterats, är NX för aggressivt utformad? Enligt vissa är den det.

För japanska stylingfirman Wald International är den uppenbarligen inte det, för de har satt klorna i NX och verkligen gjort den aggressiv till utseendet. De har gett modellen ett bodykit bestående av bland annat en låg frontspoiler, en vinge mitt på bakluckan, ett diffusorpaket som känns en aning Ferrari F12, samt mycket annat. Skärmarna har fått större plastsjok och hjulen har fetats till rejält, inte minst fälgkanterna är något som fastnar på näthinnan.

Wald International kallar sin version av Lexus NX för Black Bison, trots att bilen till större delen är vit. Om det har hänt något under huven vet vi inte, men förmodligen inte eftersom det är hybridvarianten NX 300h som visas på bild. Det betyder i så fall 197 hästkrafter, 0-100 km/h på 9,2 sekunder och 180 km/h i toppfart.

Lexus NX finns även utan elmotorer och heter då NX 200t (med turbo) och NX 200 (utan turbo). Dessa båda säljs inte i Sverige i dagsläget.