Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lexus NX 200t
Lexus NX 200t
Lexus NX 200t
Lexus NX 200t

Lexus NX officiell – turbo och sladdlös laddning

Lexus visar i dag upp den färdiga versionen av mellanklassuven NX. Tre olika motorer varav en hybrid och med turbo bjuds det på, alla med antingen fram- eller fyrhjulsdrift.

På bilsalongen i Peking nu i april visar Lexus upp sin nya suv NX för första gången. Vi har tidigare fått ta del av den i form av koncept (LF-NX och LF-NX Turbo), en gång på Frankfurtsalongen och en andra gång på Tokyosalongen. Men nu är det alltså den färdiga suven vi kikar på.

Stora delar av konceptbilarnas skarpa design kvarstår till produktionsbilen. Den stora ”spindle-grillen” sätter an tonen för resten av bilen med veck och skarpa linjer som pryder större delen av karossen.

 I fronten flankers grillen av LED-strålkastare och LED-varselljus. Baktill är det lysdioder även i bakljusen som är L-formade à la nya IS.

 Interiört säger sig Lexus ha jobbat med utrymme som främsta ledord, och att få sportbilskänsla över det hela. Det ser ombonat ut och instrumentbrädan känns mer rejäl än i nya IS. Lexus har dessutom sneglat på tyskarna vad gäller placeringen av infotainment/navigationsskärmen som är fritt stående, till skillnad från i IS.

 För första gången visar Lexus upp Lexus Remote Touch Interface där man på ett innovativt sätt styr funktioner i bilen via en tryckkänslig pekplatta.

För första gången ser vi också att Lexus monterat ett turboaggregat i någon av märkets bilar. Detta i ett av de tre motoralternativen som kommer att erbjudas, det vill säga NX 200t. Motorn i sig är en 2,0-litersmaskin. Denna motor finns också utan överladdning och då heter modellen NX 200.

 En hybriddrivlina finns också – så klart – och utgörs av en bensinmotor som arbetar parallellt med en elmotor. NX 300h heter detta alternativ.

Framhjulsdrift är standard, fyrhjulsdrift finns som tillval till samtliga motoralternativ.

Du kanske undrar var den sladdlösa laddningen som nämns i rubriken kommer in i bilden? Det rör sig inte om att du sladdlöst kan ladda hybridens batterier. Det är mycket enklare än så. I NX presenterar Lexus en yta där du kan lägga dina mobila enheter, till exempel en telefon, för laddning. Ingen kabel behövs.

Några exakta data och fullödig fakta har Lexus inte bjudit på ännu, däremot hela 50 bilar som du kan ta del av nedan.