Lexus presenterar GS 350 F Sport med kompressor

Drömmer du om en Lexus GS F? Då får du fortsätta drömma för någon sådan finns ännu inte. Men här har du det näst bästa: Lexus GS 350 F Sport som nu utrustats med kompressor.

Senaste generationen av Lexus ”mellanserie” GS är betydligt råare i utförandet än föregångaren, speciellt i F Sport-utförande. Den är rätt snabb också, 350-versionen gör 0-100 km/h på 6,0 sekunder och hybridversionen 450h fixar accelerationssprinten på 5,9 sekunder.

 Men rent prestandamässigt når den inte riktigt upp till sina tyska konkurrenter, därför har många under lång tid bett om en GS F enligt samma recept som IS F. Men Lexus har inte svarat på några böner, och gör inte så nu heller.

 Men kan man inte få det bästa kanske det näst bästa vore någonting. Till bilsalongen i Las Vegas nästa månad, SEMA, tar Lexus med sig en specialare, nämligen en GS 350 F Sport som de har tryckt ned en kompressor i. Riktigt så simpelt har man dock inte gjort det. Utöver ett vasst kompressorkit från Apexi har man också låtit bilen få Joe Z/PTS-avgassystem, uppgraderad fjädring med coilovers från RS-R, rejäla bromsar från Brembo, 20-tumsfälgar från Vossen Wheels med Yokohama-däck, och ett bodykit från Wald International som innehåller spoilerläpp, snitsigare sidokjolar, större bakvinge och annorlunda diffusordel på stötfångaren.

 Lexus berättar än så länge ingenting om några effektsiffror. Men var så säker på att originalbilens 310 hästkrafter är ett minne blott i GS 350 F Sport med kompressor.

 Om Lexus bara tänker showa med bilen eller verkligen släppa den till försäljning återstår att se. Om sistnämnda blir fallet så räkna inte med att vi européer får ta del av godsaken. Only for America.