Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus pumpar upp LC 500

Tycker du att Lexus sportcoupé LC 500 ser lite beskedlig ut? Då kanske denna modifierade version som ställs ut i Lexus monter på årets SEMA-show i Las Vegas är något som får snålvattnet att rinna hos dig.

Lexus har med sig några tuffa och modifierade bilar till årets SEMA-show i Las Vegas vars invigningsdag är just i dag. En av bilarna är en väldigt gul LC 500 som har byggts om av Gordon Ting/Beyond Marketing som i sin tur har fått hjälp av Signature Autobody med karossdetaljerna.

Ett bodykit innehållandes frontsplitter, skärmbreddare, sidokjolar, bakdiffusor och bakvinge har tagit plats på bilen, likaså 22-tumsfälgar skodda med Pirelli P Zero Nero som är monterade utanpå Brembo-bromsar runt om. Sexkolvsok fram och fyrkolvsok bak. Ytterligare ett steg längre in hittas en KW-fjädringssats som kan justeras hydrauliskt.

Insidan av bilen är raceanpassad med bland annat kolfiberstolar på Sparco och full störtbur.

Lexus LC 500 har vanligtvis en V8 på 5,0 liter som ger 477 hästkrafter och 530 newtonmeter. Det har inte denna LC 500 by Gordon Ting/Beyond Marketing. Varje cylinder har borrats upp från 94 till 99,5 millimeter och motorn har därför en total volym på 5,6 liter. Cylinderloppen har därefter behandlats och både kolvar och vevstakar bytts ut till vassare doningar.

Effekten har skruvats upp till 532 hästkrafter och maxvridet till 597 newtonmeter.