Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lexus RC F CoupéLexus RC F CoupéLexus RC F Coupé
Lexus RC F Coupé

Lexus RC F Coupé officiell – fakta och bilder

Lexus svar på BMW M4 heter RC F Coupé och har en V8-motor som ger ”över 450 hästkrafter”. Här är de första officiella bilderna på japanernas senaste värsting som är allt annat än diskret.

I LFA:s frånvaro är det från och med nu RC F Coupé som sitter på toppen av Lexus modellutbud. I höstas visades coupémodellen RC Coupé och på Detroitsalongen nästa vecka ska Lexus visa F-versionen av denna men redan nu visar man en serie bilder samtidigt som man avslöjar att det blir en V8 som tar plats under huven.

 Det har förekommit flera olika uppgifter om hur många cylindrar Lexus skulle välja för RC F Coupé, V6 med turbo- eller elassistans var ett bud men nu vet vi att det blir en 5,0 liter stor V8 som enligt Lexus är deras starkaste någonsin. Hur mycket som är nytt jämfört med gamla IS F:s femlitersåtta återstår att se. Japanerna har i alla fall inte snålat på effekten, de går ännu inte in på detalj om motorprestandan men säger i ett pressmeddelande att effekten blir över 450 hästkrafter. Alldeles nya BMW M3/M4 får som bekant nöja sig med 431 hästar.

 I designarbetet säger sig Lexus ha hämtat inspiration från numera nedlagda superbilen LFA. På bakluckan finns en aktiv spoiler som fälls upp i 80 km/h och sänks igen när det går långsammare än 40 km/h. Motorhuven är högre och hjulhusen bredare än på vanliga RC Coupé. Invändigt är förändringarna mindre men F-modellen kan kännas igen på det nya instrumentklustret, sportratten, sportstolarna och aluminiumpedalerna.

 Vi får veta mer om RC F Coupé när den avtäcks i Detroit den 14 januari.