Lexus RC facelift officiell

Lexus sportcoupé RC uppdateras – lånar klocka och design från den större modellen LC.

Lexus sportcoupé RC presenterades 2014 och nu är det dags för en uppdatering. Bilen ska visas upp under höstens bilsalong i Paris men nu släpper Lexus bilder och information om uppdaterade RC.

Nog känns bilen igen även om snittet har blivit skarpare och tankarna förs till den större modellen LC. Fram märks främst nya strålkastare och ett nytt grillmönster. Baktill har luftutsläppen ny design och så även ljuskällorna.

Aerodynamik och fjädring har förfinats liksom motorns respons och styrkänslan. Spårvidden har breddats och bilens tyngdpunkt sänkts. Fortfarande har dock RC kvar karaktären av en långfärdsbil, menar Lexus.

Hurtiga RC F Sport får samma mönster i grillen som övriga F Sport-modeller och en del andra unika detaljer ut- och invändigt.

Inne i RC känner vi igen oss även om den analoga klockan hämtats från modellen LC, mittkonsolen fått delvis ny inramning och mätarna framför föraren har nytt stuk.

Försäljningen av uppdaterade RC startar under slutet av 2018 på de europeiska marknaderna och elva olika exteriöra kulörer finns då att välja på.