Foto: Lexus

Lexus RC300h F Sport Black Edition visas i Genève

Som om nya lillsuven UX och storsuven RX L inte vore nog kommer Lexus även att visa en specialversion av glidarbilen RC 300h när bilsalongen i Genève öppnar nästa vecka.

Som tilläggsnamnet antyder är det de mörka detaljerna som är grejen med nya Lexus RC 300h F Sport Black Edition.

Som namnet också avslöjar bygger nya Black Edition på den dyraste versionen av RC 300h nämligen den med efternamnet F Sport. Det innebär bland annat aggressivare utseende och lite annan extrautrustning som exempelvis adaptiv fjädring, parkeringssensorer och sportpedaler. Drivlinan är dock densamma i alla RC 300h-utföranden, vilket betyder en fyra på 2,5 liter och 181 hästkrafter som tillsammans med en elmotor ger en sammanlagd effekt på 223 hästkrafter.

Läs också: Vi provkör Lexus RC 300h/200T

Den drivlinan är även RC 300h F Sport Black Edition bestyckad med, så vill man ha något ännu vassare får man söka sig till M3-utmanaren RC F.

Istället är det de svarta detaljerna som särskiljer Black Edition från en vanlig RC 300h F Sport. I fronten har exempelvis den stora spindelgrillen fått en mörkare, kromad ton. Även dimljusen har blivit mörkare och fönsterlisterna är också svarta. 19-tummarna bilen rullar på har svarta inslag och den mörka metallickulören som bilen är lackad i heter Graphite Black.

Foto: Lexus

Även invändigt är det mörka temat genomgående: stolar i svart läderklädsel, svart ratt och mörka träinslag. Helt svart är det dock inte. Sömmarna inne i kupén är orange.

Lexus RC300h F Sport Black Edition visas i Genève nästa vecka. Huruvida den kommer till Sverige är oklart.