Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Toyota/Lexus

Lexus skyddar namn på ny supersportbil

LFA får en ersättare i LFR. Det nya namnet har varumärkesskyddats av Toyota/Lexus.

Toyota/Lexus har reserverat namnen ”Lexus LFR” och ”LFR” hos EUIPO (European The Union Intellectual Property Office), EU:s varumärkesmyndighet. Det betyder egentligen ingenting – det händer ofta att biltillverkare ”tjingar” ett namn utan att de nödvändigtvis kommer att använda dem. 

Om namnet LFR ska användas så pekar det mesta att det hamnar på den bil vi i dag känner som Electrified Sport Concept, en konceptbil som visades upp i slutet av förra året i Tokyo. Ett dåligt namn på en bil som ska komma i produktion. Speciellt då det inte är helt säkert att den kommer att lanseras som helt eldriven. Man har dragit stora växlar på att bilen ska ha solid state-batterier men Toyotas utveckling av dessa är inte klar på flera år.

Lexus LFA var kortlivad, byggdes bara i 500 exemplar. Foto: Toyota/Lexus

När vi ändå är inne på växlar och spekulerar så kan den eldrivna versionen av LFR få just sådana. Tekniken är under utveckling och kan komma att lanseras i samma veva som bilen. 

LFR kan ses som arvtagare av LFA som gick i graven 2013. Lexus säger inget själva men har låtit citat från motortidningar som gör kopplingen ligga med i pressmeddelandet som släpptes när konceptet visades upp under Goodwood Festival of Speed tidigare i år.