Lexus smygvisar ES helt nya utseende

Toyotas lyxmärke Lexus är inställt på läget ”full attack”. Nyheterna kommer tätt och nu är turen kommen till modellen ES som uppdateras med bland annat helt nytt utseende.

I förra veckan var det i New York premiär för en helt ny generation av Lexus suv RX. Därmed kan man tänka sig att Lexus tar det lugnt åtminstone några veckor eller månader framöver, men icke. Lexus kör offensivt och på bilsalongen i Shanghai, som öppnar om tio dagar, ska man avtäcka ES. Inte en ny generation då nuvarande bara är tre år gammal, men däremot en kraftigt uppdatering som bland annat innebär ett helt nytt utseende för att låta ES sälla sig till övriga modellprogrammet.

Lexus ES, som är en av märkets två ursprungsmodeller (LS är den andra), är i dagsläget inne på sin sjätte generation. Vad vi kan utläsa av bilden ovan får ES den senaste varianten av den så kallade ”spindle-grillen” och nya strålkastare som likt RX, men till skillnad från NX och IS, har bumerangformerade DRL-lysdioder integrerade i enheterna.

Vi kan skönja lite av främre stötfångaren som ser ut att bjuda på betydligt vassare veck och linjer än dagens mjukt framtona variant. Vi tycker oss också se en bit av dimljusen som verkar vara avlånga och horisontellt positionerade. På dagens ES är dimljusen helt runda.

Lexus ES som den ser ut i dag.

Trots att det ”bara” handlar om en facelift kan vi alltså förvänta oss mer eller mindre ett helt nytt utseende som kommer att föra tankarna till en helt ny generation, men det är det alltså inte. Lexus berättar i dagsläget inte mycket om uppdateringen, inte mer än att den ska vara ”klassiskt elegant samtidigt som den förmedlar en mer dynamisk upplevelse och lyxigt hantverk”.

20 april får vi reda på mer och se fler bilder.

Lexus ES säljs inte i Europa. Här är det i stället GS som gäller.