Lexus smygvisar IS facelift

Lexus IS av nuvarande generation har rullat i tre år och den japanska mellanklassaren i premiumsegmentet ska därför fräschas upp och vässas. Här är första bilden på bilen.

Audi A4 och Mercedes C-klass har nyligen (nåja, C-klass är ju redan två år gammal) lanserats som helt nya generationer och BMW 3-serie uppdaterades inför hösten förra året. För att hänga med i svängarna måste Lexus därför uppdatera sin motsvarande modell IS som presenterades i Detroit i början av 2013.

En uppdatering är väldigt snar, faktiskt redan i slutet av april får vi se IS facelift när den ställs ut på bilsalongen i Peking. För att höja pulsen i förväg har japanerna därför skickat ut en första så kallad teaserbild som visar upp lite av vad vi har att vänta oss.

Bilden på vänster framflygel avslöjar att strålkastarna får nya former och att innehållet i dessa är moderniserade med smart LED matrix-teknik (lär inte ingå i standardutrustningen). Stötfångarpartiet ser ut att vara förändrat och ytan där strålkastarna möter grillen ser inte riktigt ut som i dag, men det kan också vara vinkeln som spelar oss ett spratt.

Så här ser Lexus IS 300h ut på insidan i dag. Hur den ser ut i morgon vet vi inte, men några förändringar kan vi förmodligen se fram emot när den uppdaterade bilen visas upp i Kina den 25 april.

Lexus bjuder tråkigt nog inte på någon som helst information i dagsläget, det enda uttalandet lyder att IS utvecklas djärvt, men vi kan misstänka att bakpartiet görs om en aning. Kanske bakljusen formas om lite? Nya karossfärger och nya fälguppsättningar lär också finnas bland nyheterna, liksom förbättringar på insidan vad gäller materialval och möjligtvis också form och funktion.

Lexus IS finns i dag i två modellversioner – IS 200t och IS 300h där den förra är laddad med en 245 hästkrafter stark bensinmotor och den senare är hybridversionen med 223 hästkrafter. Från 345 700 kronor kostar IS i Sverige innan uppdateringen.