Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sean Klingelhoefer

Lexus smygvisar ny F-modell – IS F eller RC F?

Här är första bilden på nästa sportiga F-modell från Lexus. Den ska visas i januari men det är fortfarande oklart om det är IS F eller vågade coupémodellen RC F.

Lexus har visat några vågade konceptbilar på sistone men den stora nyheten på bilsalongen i Detroit i januari blir en produktionsfärdig modell. Nu får vi se en första, och tyvärr ganska intetsägande, bild på den nya modellen som blir en F-modell.

 F betyder som bekant sport i Lexus fall och den nya F-modellen tros vara nya IS F. Senaste generationen IS debuterade på årets Detroitsalong och att lansera F-versionen precis ett år senare vore logiskt.

 En annan möjlighet är att bilen som ska visas är produktionsversionen av konceptet RC Coupé, som väntas få namnet RC F. Det skulle då handla om en coupémodell och vi kan nog vänta oss linjer i stort sett identiska med konceptbilens.

 IS F eller RC F? Oavsett modell kommer den nya F-lexusen troligen att drivas av en sug-V8 eller en turboladdad V6. Hur många cylindrar det än blir måste Lexusen upp i trakterna kring 450 hästkrafter för att kunna hävda sig mot nya M3/M4.