Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus uppdaterar jättesuven LX

Lexus jättesuv LX uppdateras för tredje gången och får ännu större grill och åttastegad automatlåda.

https://youtu.be/hMG_R_ZuVs8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Tredje generationen LX anlände redan 2007 och har sedan dess uppdaterats två gånger och nu är det dags för den tredje i ordningen. Om Lexus övriga modeller inte hade grill som är stor nog har LX fått en ännu större. Grillen flankeras av LED-strålkastare och LED-varselljus, så även dimljusen som nu jämfört med tidigare är ”stående”.

Bak har stötfångaren fått en något förändrad design och bakljusen har en yxigare form som kompletteras av diverse kromdetaljer.

I kupén är det lyx som erbjuds till de sju åkande, allt från infotainmentsystem på 12,3-tum till trådlös laddning till telefonen och ventilerade stolar. 360-graders backkamera är standard vilket troligen behövs för allt få överblick över bjässen.

Baksätespassagerarna kan njuta av att se på film på de två 11,6-tumsskärmarna monterade på de främre stolsryggarna.

Drivkraft levereras av samma 5,7-liters V8 som tidigare, men nu skickas kraften på 389 hästkrafter och 546 newtonmeter via en åttastegad automatlåda i stället för den tidigare sexstegade.

LX är dock som känt ingen bil som Lexus saluför i Sverige, men det går troligen att privatimportera den om så skulle önskas. Något pris är ännu inte fastställt.