Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus uppges lansera MPV

Lexus har släppt en teaserbild visandes en front som ryktas tillhöra en minivan, eller MPV som biltypen ofta kallas. Nu bekräftar en japansk tidning att ryktet inte bara är ett rykte utan sanning.

För ett par dagar sedan släppte Lexus ovanstående mörka bild som visar en del av märkets typiska ”spindle grill” flankerad av strålkastare som är de är typiska för märket. En ny suv, möjligtvis? Inte enligt rykten som ville ha det till att Lexus ger sig in i MPV-segmentet.

Nu rapporterar den japanska tidningen Chubu Keizai Shimbun att det är just en MPV som Lexus visar fronten på, en helt ny modell som har premiär på bilsalongen i Shanghai senare under april månad.

Medan MPV:er blir allt mer svala och ointressanta i Europa och USA (Lex Peugeot 5008, som exempel) är det tydligen precis tvärtom i delar av Asien, och då främst i Kina. MPV-fordonet sägs ha blivit extremt populär och då framför allt hos välbärgade människor. Lexus vill helt enkelt ha en del av den växande kakan.

Toyota Alphard sägs stå som grund för Lexus MPV.

Enligt uppgift ska Lexus MPV baseras på Toyotas MPV Alphard som vi ser på bild här ovan. Alphard är sedan 2015 inne på sin tredje generation och är en knappt fem meter lång folkfraktare med plats för upp till åtta personer.

Eventuellt kommer Lexus att namnge modellen till LM, både LM 350 och LM 300h varumärkesskyddades ganska nyligen. Serieproduktionen sägs komma igång under 2020 och vi ska nog inte förvänta oss att få se Lexus minibuss på europeisk mark.

Toyota Alphard finns även i detta utförande, då heter modellen dock Toyota Vellfire.