Lexus visar BMW M5-utmanare i Detroit

Lexus ger oss en förhandstitt på vad de kommer visa upp på bilsalongen i Detroit. Troligtvis är det nya GS F.

För en tid sedan provkörde vi Lexus RC F, en konkurrent till bland annat BMW M3/M4. Nu visar Lexus upp bilder på deras andra F-modell i ordningen som troligtvis är F-versionen av lyxsedanen GS. En modell som vi redan i mitten av 2013 kunde visa spionbilder på.

Pressmeddelandet avslöjar inte mycket mer än att det rör sig om en F-modell redo för banan. Det vi kan uttyda av bilderna är dock att strålkastarna får ett aggressivare utseende med LED-varselljus som nu brutit ut från strålkastarhuset på ett liknande sätt som hos RC F. På platsen där dimljusen sitter på vanliga GS hittar vi i stället stora luftintag som leder luft till bromsarna. Luft som sedan letar sig ut genom ventiler bakom främre hjulhuset.

GS F får troligen densamma 5,0-liters V8 som sitter i RC F under huven, men med något högre effekt. Sannolikt drygt 500 hästkrafter till skillnad från RC F som levererar 477 hästar. Motorn kopplas mest troligt ihop med en åttaväxlad automatlåda som leder kraften via en torsendiff till bakhjulen.

Kompletta uppgifter om nya Lexus GS F får vi som sagt under bilsalongen i Detroit i januari.