Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus visar upp sporthybriden LC 500h

Lexus ger oss en förhandstitt på hybridversionen av nya LC-modellen som är lika kraftfull som V8-modellen.

Under bilsalongen i Detroit i mitten av januari presenterade Lexus sin helt nya modell LC, en sportcoupé med 477-hästar V8 under huven. Inför Genève-salongen får vi n en förhandstitt på den kommande hybridversionen av samma bil.

Utseendemässigt är det dock inte mycket som skiljer hybriden LC 500h från konventionella LC 500, förutom att Lexus valt att visa upp den förstnämnda i en blå färg och att den har ordet hybrid påklistrat framför bakhjulen.

LC 500h ska vara utrustad med nästa generation av hybridteknik som går under namnet ”Lexus Multi Stage Hybrid System”, som ska ge ”förbättrad körglädje, bättre prestanda och ökad effektivitet”. Exakt vad drivlinan består av meddelar de dock inte. Men enligt uppgift drivs LC 500h troligtvis av en 3,5-liters V6 som levererar 312 hästkrafter, med hjälp av en elmotor med 217 hästkrafter ska den sammanlagda effekten vara 476 hästkrafter. Alltså ungefär samma effekt som V8:an i LC 500.

Det ryktar även om att samma drivlina senare kommer att monteras i lyxsedanen LS, men när eller om det blir av återstår att se. Komplett information om nya LC 500h får vi när bilsalongen i Genève drar igång i mars.