Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

LF-C2 Concept uppvisar nästa Lexus-cabriolet

Lexus visar upp konceptcabrioleten LF-C2 som ger oss en fingervisning om hur den taklösa versionen av RC Coupé kan se ut.

Som vanligt med Lexus konceptbilar har de tagit ifrån tårna med skarpa och dramatiska linjer. LF-C2 som nu visas på bilsalongen Los Angeles är en 2+2-sitsig roadster som mest troligt ger oss en försmak av hur cabrioletversionen av kommande RC Coupé kan se ut.

Mycket av designen påminner om RC Coupé även om Lexus på konceptet tagit ut svängarna en del. De gigantiska spindelgrillen har fått ett aggressivare mönster och flankeras av vassa LED-strålkastare.

I kupén består instrumenteringen till större delen av pekskärmar, inte mindre än sex stycken varav två på ratten. I övrigt känns mycket igen från IS och RC, vilket även är så vi kan förvänta oss att detta koncept kommer se ut om den tas i produktion.

Än så länge är det nämligen inte klart att cabrioletmodellen kommer att tillverkas, troligen avvaktar Lexus publikens mottagande.

Konceptet rullar på femekrade 20-tumsfälgar och drivs troligtvis av samma 5,0-liters V8:a som sitter i RC F

. Om modellen byggs kan vi troligtvis förvänta oss att även cabrioleten kommer som F-modell samt med hybriddrivlina och en V6:a.

https://youtu.be/YJ7gaYq8l4Ehttps://youtu.be/YvOqWfKrCoohttps://youtu.be/YJ7gaYq8l4E