Volvo Concept You

Li Shufu bekräftar flaggskeppet Volvo S100

Volvos frispråkige styrelseordförande Li Shufu har bekräftat att man utvecklar en flaggskeppsmodell. Modellen som väntas få namnet S100 ska byggas i Chengdu och blir en konkurrent till bland andra Mercedes S-klass.

Volvo ska bygga en flaggskeppsmodell som utmanare till Audi A8, BMW 7-serie och Mercedes S-klass med flera. Det tycks vara mer eller mindre bestämt, i alla fall enligt styrelseordförande Li Shufu som i samtal med kinesiska auto.sohu.com avslöjar storbilsplanerna. Toppmodellen, som ska byggas på samma SPA-plattform som nya XC90 och S80, väntas få modellbeteckningen S100 och ska tillverkas i Volvos kinesiska fabrik i Chengdu. Enligt Li Shufu är det inte bestämt om S100 ska säljas på andra marknader än den kinesiska.

 Det här är långt ifrån första gången vi hör talas om Volvo S100. I april 2011 visade Volvo den stora konceptbilen Concept Universe på Shanghais bilsalong och året därpå ställdes Concept You (stora bilden) ut i Frankfurt. Om Volvo S100 kommer att se ut som dessa eller den mer aktuella Concept Coupé återstår att se.