Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lincoln återupplivar Continental med nytt koncept

Likt Neil Young avslöjade i december presenterar nu Lincoln en ny konceptbil som återupplivar namnet Continental.

I december avslöjade artisten Neil Young under en intervju att Lincoln planerar att återuppliva modellen Continental till 2016. Mycket riktigt så presenterar nu Lincoln Continental Concept på bilsalongen i New York.

Senast modellnamnet användes var 2002, men det är inte de modellerna som är mest ihågkomna, snarare 1950 och 60-talets tredje och fjärde generation.

Konceptbilen har ett nytt fräsch utseende som till viss del påminner om en blandning av Chrysler 300 och Jaguar XF. Den breda grillen flankeras av LED-matrix-strålkastare som assisteras av helljus med laserteknik. Likt Tesla Model S försvinner dörrhandtagen in i dörren under färd för mindre luftmotstånd.

Drivkraft levereras av en 3,0-liters V6 Ecoboost-motor som troligtvis skickar kraften till bakhjulen. Några effektsiffror nämner Lincoln inte i nuläget. Konceptet har även en rad säkerhetsfunktioner som Enhanced Park Assist, Pre-Collision Assist med gångtrafikantigenkänning samt en 360-graders backkamera.

Kupén präglas av lyx, de främre stolarna går att ställa in i upp till 30 olika positioner och kupén lyses upp av LED-ljus i ”Soft gold”. Baksätespassagerarna har tillgång till bland annat uppfällbara bord, champagneförvaring och möjligheten att styra klimatanläggning och stereo.