Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Liten uppdatering för Skoda Citigo

Nytt i fronten och invändigt för Skodas minsting. Debuten av Citigo facelift sker under Genèvesalongen.

Skodas minsting Citigo, som debuterade 2012, får nu en uppdatering. Som brukligt märks den mest i fronten där en skarpare grill och huv har tagit plats liksom en ny stötfångare. Strålkastarna är nya och med LED-halvljus, dimljusen har kurvfunktion som tillbehör.

Nya kulöralternativ finns för karossen liksom nya fälgvarianter. Med uppdateringen växer även bilens längd med 34 millimeter medan om övriga mått och utrymmen förblir intakta.

Ny ratt, mätare och mittkonsol. Annars känns formen igen invändigt.Ny ratt, mätare och mittkonsol. Annars känns formen igen invändigt.Ny ratt, mätare och mittkonsol. Annars känns formen igen invändigt.
Ny ratt, mätare och mittkonsol. Annars känns formen igen invändigt.

Interiört känns det mesta igen även om reglagen på mittkonsolen har fått ett helt nytt och moderns stuk. Även klustret framför föraren har fått ny form där mätarna nu ”går in i varandra”. Ratten är ny, läderklädd och finns med reglage för att manövrera mobiltelefonen.

Motorutbudet utgörs liksom tidigare av en radtrea på 60 eller 75 hästkrafter med bensindrift eller med gasdrift och då på 68 hästkrafter.

Baktill känns Citigo igen. Tonade baklyktor är nu möjlig på alla utrustningsnivåer.Baktill känns Citigo igen. Tonade baklyktor är nu möjlig på alla utrustningsnivåer.Baktill känns Citigo igen. Tonade baklyktor är nu möjlig på alla utrustningsnivåer.
Baktill känns Citigo igen. Tonade baklyktor är nu möjlig på alla utrustningsnivåer.

Citigo är naturligtvis främst tänkt som en stadsbil men det hindrade inte Teknikens Världs testlag att köra den, och syskonmodellerna Seat Mii och Volkswagen Up från Stockholm till franska rivieran hösten 2012.

De officella debuten för uppdaterade Citigo sker under Genèvesalongen som håller öppet 7-19 mars.