Foto: Charlie Magee Photography

Lofalk redo att ge upp

Saabs rekonstruktör Guy Lofalk är redo att ge upp att försöken om att rekonstruera Saab Automobile, uppger Dagens Industri.

– Vi är vid vägs ände. Vi hade varit glada om vi haft ett alternativ, men det är rent matematiskt. Pengarna är slut, säger Saabs rekonstruktör Guy Lofalk till Dagens Industri.

 De utlovade pengarna från Youngman lyser fortfarande med sin frånvaro, och under måndagen skickade fackrepresentanter från Unionen och IF Metall in betalningsuppmaningar. Kommer inga pengar in inom sju dagar kan facken kräva Saab Automobile i konkurs. 

 Enligt di.se har man på GM inte fått in några konkreta förslag utöver det där Youngman och Pang Da tar över med 100 procent. Man har därför inte tagit ställning till det upplägg som presenterades i söndags, men som GM nu verkar slå ifrån sig.

 –Det florerar en mängd rykten och spekulationer som vi inte kan kommentera. Men ingenting har hänt som har gjort att vi har ändrat vår ståndpunkt. Alla våra beslut baseras på det som är bäst för GM:s aktieägare. Vi utvärderar allt som kan vara bra för GM, säger GM:s talesperson James Cain.