London-taxin intar Berlin

London-taxin tar sig an den tyska marknaden – med Volvo-teknik och Volvos försäljningsnät.

Den så kallade London-taxin är inte längre endast en brittisk angelägenhet. Den nya laddhybridmodellen TX är även svensk då den lånat tekniken från Volvo. Därmed är även taxin även kinesisk då Volvo ju ägs av Geely. Nu tar sig bilen an Tyskland och har presenterats i Berlin. På bilden ovan ses bilen korsa den gamla gränsövergången Checkpoint Charlie.

En beige Mercedes E-klass Sedan. Ja, det är sinnebilden av den tyska taxibilen. Nu blir det ändring på det. Taxitillverkaren LEVC har precis skrivit kontrakt för leverans av bilar av modell TX till Tyskland. En första leverans omfattar 25 bilar som följs av ytterligare 25 varje månad tills man har levererat 200 fordon.

Bilarna levereras och servas via Volvos tyska försäljningsnätverk. Bilarna är vänsterstyrda och finns i även i andra färger än beige.

Hälften av de brittisktillverkade bilarna är ämnade för export. Bilen marknadsförs nu i Norge medan Frankrike och Nederländerna ska stå på tur. Österrike, Schweiz men även Asien och Mellanöstern kan bli nya marknader.

Fabrikskapaciteten på 10 000 fordon ska fördubblas till 2020. Hälften av de tillverkade bilarna kommer då utgöras av skåpversionen

 av bilen.

https://youtu.be/6cVCm1ralkA