Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091221-lotus-ferrari-design
091221-lotus-ferrari-design
091221-lotus-ferrari-design
091221-lotus-ferrari-design

Lotus anlitar Ferrari-designer

Lotus rekryterar italienskt. Inte nog med att nye vd:n Danny Bahar plockades från Ferrari, nu ska Donato Coco ta över rodret för Lotus design. Coco är bland annat ansvarig för formerna på Ferrari California och 458 Italia.

 Det blir allt mer italienskt blod i Lotus organisation. I september utsågs Dany Bahar, tidigare marknadschef på Ferrari, till ny vd för Group Lotus. Nu har Lotus knipit ytterligare en högt uppsatt chef från Ferrari. Donato Coco har utsetts till ny designchef för Group Lotus och ska överse allt designarbete inom gruppen. Russell Carr är alltjämt chef för Lotus Design och det är fortfarande han som är ansvarig för Lotus-bilarnas design.

Coco kommer närmast från Ferrari där han ansvarade för formgivningen av F430 Scuderia, F430 Scuderia Spider 16M, California och 458 Italia. Dessförinnan har Coco arbetat som chefsdesigner för Citroën och under hans ledarskap ritades Xsara, Picasso, C3, C3 Pluriel, C2, C1, ZX Paris Dakar och Xsara WRC.

Coco och Carrs främsta uppgifter blir att ta fram cabrioletversionen av Evora och därefter den hett efterlängtade efterträdaren till Esprit. En ny generation Elise och Exige uppges också finnas i planerna för de kommande åren.

Läs mer