Lotus ”blåser av taket” på Genèvesalongen

Att lilla sportbilstillverkaren Lotus har stora planer för framtiden vet vi. Något beskedligare kommer företagets premiär på bilsalongen i Genève att bli, trots att företaget går ut med att de ska "blåsa taket av salongen". Vi tror att de kommer blåsa taket av Lotus Evora.

Det är ett kortfattat pressmeddelande som Lotus skickar ut. Det innehåller tid, plats och två meningar för att sammanfatta det man kommer att visa. Den ena meningen säger att nyheten är något "blåsigt, högljutt och iskallt", och den andra att man "kommer att blåsa av taket". Ledtrådarna kombineras med ett gäng små, men somriga bilder. Att det kommer att bli en cabriolet som Lotus visar på salongen är därför ingen vågad gissning.

Riktigt lika stort som när man presenterade fyra nya modeller på Parissalongen 2010 kommer inte årets premiär i Genève att bli, men för en liten tillverkare som Lotus är ändå en ny karossmodell en stor sak. Det har ända sedan Evora premiärvisades ryktats om att en cabriolet varit på gång, och det är med stor sannorlikhet också den som kommer att dyka upp i Genève. 

Hur den ser ut, och hur pass nära illustrationen ovan är den färdiga bilen, blir vi varse när bilsalongen i Genève slår upp portarna den sjätte mars.