Lotus bygger F1-inspirerad version av Evora S

Evora S GP Edition spelar på Formel 1-nostalgi och släpps i begränsad upplaga i de klassiska Team Lotus-färgerna.

I fall någon glömt det så har Lotus en lång historia inom Formel 1 som man på Lotus mer än gärna vill visa upp. Lotus comeback i Formel 1 förra året markerade även återkomsten för det guldsvarta färgtemat som Lotus gjorde sig kända med på 70-talet med bland andra svenske Ronnie Petterson bakom ratten. 

 Tillsammans med brittiska Lotus-återförsäljaren Bell & Colville lanserar nu biltillverkaren en hyllning till sitt nuvarande stall och de guld-svarta bilarna från förr. Kraften stannar precis som i vanliga Evora S på 350 hästkrafter och 400 newtonmeter ur den kompressormatade V6-motorn. GP-Lotusen går att köra i 277 kilometer i timmen som mest och accelerar upp till hundra kilometer i timmen på 4,8 sekunder.

Priset blir, om man lyckas få tag på en, strax över 720 000 kronor. Utöver guldstripningen med röda inslag och den engelska flaggan på framskärmarna ingår 19 tum stora guldfärgade hjul (20 tum bak) och Lotus egna premium-paket, teknik-paket och en back-kamera. 

 Specialversionen av Lotus Evora S kommer byggas i en ytterst begränsad upplaga om tre exemplar.Den klassiska John Player Special-reklamen får köparen installera på eget bevåg.