Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080723-lotus-evora
080723-lotus-evora
080723-lotus-evora
080723-lotus-evora

Lotus Eagle byter namn till Evora

Nu har Lotus äntligen avslöjat namnet på bilen som så länge bara varit känd som ”Project Eagle”. Lotus nya 2+2-sitsiga bil heter Evora. Nu kan vi även visa ett gäng nya bilder på Lotus första nya bil sedan 1995.

Lotus Evora  blir namnet på den första helt nya bilen från det egensinniga företaget från de brittiska öarna. När bilen blev officiell förra veckan kunde vi berätta allt om den nya bilen, utom dess namn. Av någon anledning har Lotus valt att hålla namnet hemligt under bilens hela utvecklingsperiod. Det är först nu, när bilen visas på bilsalongen i London, som namnet presenteras för allmänheten.

Namnet Evora hämtas från den portugisiska staden med samma namn. Evora får en speciell plats i bilvärlden av två anledningar. Först och främst är den den första helt nya bilen från Lotus sedan Elise släpptes lös 1995. Att biltillverkare dröjer länge med nya modeller är inget unikt i sig, svenska Saab är väl närmast klassledande i det hänseendet. Men en ny modell från Lotus känns alltid lite mer intressant. Vad som däremot gör Evora unik är att den är den första mittmotoriserade sportbilen som även har ett hyggligt baksäte. Hur pass dugligt baksätet är får dock kommande tester utvisa, det är nog inte för inte Lotus väljer att utesluta baksätet från de officiella bilderna. Bilen ska i alla fall marknadsföras som en rymlig och praktisk sportbil. Hittills har Lotus modellprogram mest bestått av bilar som är byggda för att gå så snabbt som möjligt runt banan. Nya Evora riktas däremot mot kunder som söker en användbar bil som samtidigt är snabb och vacker.

Läs mer