Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100930-lotus-esprit
100930-lotus-esprit
100930-lotus-esprit
100930-lotus-esprit

Lotus Esprit är tillbaka!

En av de allra mest efterlängtade bilarna finns att beskåda på Parissalongens mässgolv. Det här är modellen alla Lotus-entusiaster har väntat i åratal på och som bilvärlden har tvivlat på. Det här är nya Lotus Esprit.

Det är ingen dålig produktoffensiv Lotus iscensätter i Paris. Inte mindre än fyra (!) helt nya bilar visas upp i Lotus-montern. Britternas mystiska prat inför bilsalongen om att märket skulle pånyttfödas var visst inte bara tomma ord, Lotus visar upp en helt ny produktportfölj med nya Elan, nya Elise, konceptbilen Eterne och inte minst – nya Esprit. Till skillnad från många andra bilar i Paris är Esprit ingen konceptbil, bilen du ser på bilderna är nya Esprit så som den kommer att se ut på vägarna när den lanseras 2013. Lotus har klargjort att det ”nya Lotus” siktar på att konkurrera med Porsche och Ferrari snarare än att vara ett udda val för inbitna entusiaster. Nya Esprit är flaggskeppet som ska leda nysatsningen.

Det är inte mycket som är sig likt på Esprit, enda likheten med de gamla Esprit-bilarna är att motorn sitter i mitten av bilen. Men nu är det inte längre än turbostressad fyrcylindrig motor som driver bilen. Nya Lotus Esprit har begåvats med samma motor som Lexus IS F. Sämre motorval kan man göra. I Esprit producerar den 5,0 liter stora V8-motorn inte mindre än 620 hästkrafter och 720 newtonmeter. Som om inte den kraften vore nog har Lotus även utrustat Esprit med ett KERS-system liknande det som används i Formel-1. Systemet fångar upp kraft när bilen bromsar och lagrar den i batterierna. När föraren sedan känner för det kan all kraft släppas lös via en knapptryckning och ge bilen en rejäl effektknuff under några sekunder. En sjustegad DCT-låda förmedlar kraften från motorn ut till bakhjulen. Lotus berättar inte riktigt allt om Esprit-konstruktionen men uppger att den väger in på 1 450 kilo och klarar sprinten från 0 till 100 km/h på 3,4 sekunder. Toppfarten anges till 330 km/h.

Lotus nämner aldrig orden ”koncept” eller ”studie” i pressmaterialet. Produktionsstarten av Esprit är schemalagd först till 2013 men Lotus verkar redan känna sig helt färdiga med bilen. De har till och med tagit fram en preliminär prislapp: 110 000 pund, motsvarande 1,2 miljoner kronor.

https://youtu.be/udUDY_hl2PQ?height=347&width=575

Test och provkörningar

Läs mer