Lotus Evora GTE får ett stänk av hiphop

Lotus har lierat sig med hiphopproducenten Kasseem ”Swizz Beatz” Dean som tagit fram specialversionen Lotus Evora GTE by Swizz Beatz.

Under ledning av vd Dany Bahar är Lotus nya trick i PR-världen att låta hiphopproducenten Swizz Beatz föreställa sig hur Lotus bilar skulle kunna se ut. Nu har den första frukten från samarbetet slagit ner i bilvärlden i form av Lotus Evora GTE by Swizz Beatz. 

 Evora GTE gjorde debut som en konceptbil på bilutställningen Pebble Beach och hamnade snabbt i en begränsad tillverkning, vilket Lotus nu upprepar med specialversionen signerad Swizz Beatz.

 Bilen utrustas med den trimmade 444 hästar starka V6:an på 3,5 liter. Samtidigt passar Lotus på att lätta den med 120 kilo, vilket lär göra sitt till för att få hiphopracern att röra på sig. Lättningen har möjliggjorts med rikligare mängder kolfiber än i vanliga Evora GTE. Allt kolfiber har, tillsammans med resten av karossen klätts i rött krom som matchas upp av svarta detaljer på bland annat backspeglar, vinge och fälgar.