Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lotus hyllar Esprit och James Bond

En ny specialversion av modellen Evora hyllar James Bonds Lotus Esprit från filmen Älskade spion.

Lotus har en förmåga att presentera nya bilar. Ja, inte nya modeller men väl nya versioner på befintliga modeller. Evora kom 2008 och nu har märkets avdelning Lotus Exclusive gjort en specialversion som hyllar modellen Esprit som debuterade 1976 men som först året därpå skrev in sig i historieböckerna.

1977 var den nämligen tjänstebil för agent James Bond i filmen Älskade Spion och har gjort sig odödlig då den i en scen förvandlas till undervattensfordon. Nu firar man filmbilens 40 år.

Utvändigt gör Evora Sport 410 sitt bästa för att efterlikna den betydligt mer kilformade Esprit. Vit med svarta detaljer gör sitt till men hönstrappan på bakrutan är själva pricken över i:et. Specialversionen har till och med fått ett emblem som har ett typsnitt som liknar det från Esprit.

Invändigt är retrokänslan än mer närvarande med tartanmönstrad klädsel och träkopp på växelspaken.Bilen ska tillverkas 150 exemplar på år och gör sin debut på alla marknader utom den nordamerkiansk just nu.Om du mot all förmodan inte förstår vad det är för bil som den nya specialversionen hyllar kan du se på klippet nedan.

https://youtu.be/eM7TiNAjIfE