Lurades Subaru med BRZ STI?

Vi, liksom många andra internationella bilmedier, kanske drog för stora växlar på att Subaru lagt upp bilder på en BRZ med STI-logotyp. Kanske rör det sig bara om ett utrustningspaket.

I går kunde vi visa de första officiella bilderna som Subaru släppt på en BRZ med STI-emblem, både i frontgrillen och i sidoluftintaget. Mer än så visste vi inte, ty Subaru ville inte berätta mer. Några förändringar utöver märkena på bilderna kunde vi inte se heller, men självklart hoppades vi på att det skulle innebära en trimmad STI-version av sportcoupén, med ett gäng fler hästkrafter än de 200 bilen har normalt.

Möjligheten för att det är och blir så finns fortfarande, men nu rapporterar webbsidan 7Tune.com att det, tyvärr, är möjligt att det endast handlar om ett utrustningspaket för den japanska marknaden. Utrustningspaketet, som kallas tS, tillhandahålls via STI och kan jämföras ungefär med BMW:s M-stylingtillbehör. Vid närmare kontroll visade det sig att utrustningspaketet till och med redan visats officiell, vid en stor Subaru BRZ/Toyota GT 86-träff i Japan.

Med andra ord kanske det inte blir någon ren STI-verison av BRZ. I alla fall inte nu, än på ett tag, även om modellen ryktats komma framöver. Vi får helt enkelt se vad som händer, och vad som visas upp på bilsalonger i höst.