Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110427-luxgen-neora
110427-luxgen-neora
110427-luxgen-neora
110427-luxgen-neora

Luxgen Neora – eldrivet från Taiwan

En av nyheterna på den stora bilsalongen i Shanghai är en alldeles ny elbil från Taiwan. Det är den taiwanesiska biltillverkaren Luxgen som har tagit fram ett stiligt elbilskoncept vid namn Neora.

Årets bilsalong i Shanghai (21-28 april) är mer än någonsin tidigare fylld till bredden med udda och roliga bilar men även en hel del världsnyheter. Mest uppmärksamhet har som vanligt de europeiska märkena fått, men en den av strålkastarljuset bör riktas mot Taiwan-bördiga Luxgen som har skickat sin konceptbil Neora.

Med några av Luxgens senaste modeller i åtanke, till exempel Luxgen 7 Suv, framstår Neora-konceptet som mycket stilrent och sofistikerat. Eftersom det är en elbil det handlar om finns det obligatoriska blåa skenet där och sipprar ut från olika delar av karossen men i övrigt är designen relativt återhållen. Det betyder att Luxgens framtida modeller kommer att bli lite mer diskreta i sin framtoning, eftersom Luxgen hävdar att Neora är en försmak på deras nya designspråk.

Men mer än något annat är Luxgen Neora förstås en uppvisning i hur långt den taiwanesiska biltillverkaren har kommit i sitt elbilsarbete. Den fullstora sedanen drivs av en 241 hästkrafter stark elmotor som får sin kraft från litiumjonbatterier med en kapacitet på 48 kWh. Med en vikt på 1 600 kilo är Neora relativt lätt för att vara en eldriven bil med plats för fem. Räckvidden på en laddning anges till 400 kilometer.

Läs mer