Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Cyan Racing

Baninspirerad Lynk & Co 03 från Cyan Racing

För att belysa framgångarna i WTCR presenterar nu Cyan Racing en specialversion av Lynk & Co 03.

Cyan Racing har en historia bestående av häftiga prestandabilar för gatan. Vi minns förstås lilla besten C30 Polestar med 405 hästkrafter och storebrorsan S60 Polestar med rejäla 508 hästkrafter. De båda bilarna togs fram då Cyan Racing hette Polestar Racing, och tyvärr fastnade de i konceptstadiet även om S60-varianten tog sig ut på vägarna i ett betydligt mer beskedligt utförande (då också i V60-skrud).

På senare tid har vi fått se Lynk & Co 03 Cyan Concept med 528 hästkrafter, en bil som slog till med finfin tid runt Nürburgring, samt – förstås – hyllade Volvo P1800 Cyan som Teknikens Världs Linus Pröjtz beskrev som ett makalöst bygge vid vår provkörning.

Foto: Cyan Racing

Nu har Cyan Racing skapat ännu en prestandaversion av en befintlig modell, denna gång är det sedanen Lynk & Co 03 som har fått sig en ”overhaul”.
Anledningen till denna specialmodell är att Cyan Racing vill lyfta fram att man har erövrat tre titlar i WTCR (World Touring Car Cup) under 2019 och 2020.

– Vi är glada att se våra World Touring-framgångar firas och att motorsportprogrammet fortsätter att bidra till den starka Lynk & Co-försäljningen av modellen 03, säger Christian Dahl, ägare och grundare av Cyan Racing.

Foto: Cyan Racing

Lynk & Co 03+ Cyan Edition heter modellversionen som inspirerats av banbilen. Bland annat pryder en stor vinge bakluckan som är justerbar, men dekalerna som banbilen är försedd med har gatbilen gått miste om. Karossfärgen är däremot densamma som tävlingsfärgen.
Cyan Racing-emblem sitter runt om på bilen, så även speciella Cyan Racing-fälgar med Michelin Pilot Sport 4S-däck, Akebono-bromsar samt justerbara stötdämpare från Bilstein. En frontsplitter i kolfiber ger bilen rätt stuk i nosen och nya stolar för förare och främre passagerar ger rätt känsla inne i kupén.

Foto: Cyan Racing

Denna prestandaversion baseras på fyrhjulsdrivna Lynk & Co 03+ som funnits i nästan exakt två år, men i stället för 254 hästkrafter och 350 newtonmeter plockas det ut 265 hästkrafter och 380 newtonmeter ur den två liter stora turbomaskinen.
Vad höjningen av siffrorna gör för prestandan får vi inte reda på, men kanske kapas originalbilens 0-100-tid på 5,9 sekunder med en tiondel, eventuellt två. Toppfarten är 250 km/h.

Lynk & Co 03+ Cyan Edition ska endast säljas i Kina, landet där modellen 03 är Lynk & Cos storsäljare. Just nu visas bilen upp på pågående bilsalongen i Chengdu.