Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lynk & Co 03 Cyan med 500 hästkrafter för gatan

Lynk & Co presenterar nu en konceptbil med rejäla prestanda, en konceptbil med avsikt att köra utanför banorna, det vill säga på gatan. Här är 500 hästar starka Lynk & Co 03 Cyan.

Samtidigt som Lynk & Co Cyan Racing presenterar nya TCR-bilen som Thed Björk ska tävla i WTCR nästa år presenterar de också den väldigt snarlika Lynk & Co 03 Cyan. Skillnaden mellan Thed Björks Lynk & Co 03 TCR och Lynk & Co 03 Cyan är att sistnämnda är en bil för gatbruk.

– Sammanslagningen mellan Lynk & Co och Cyan Racing kommer att utgöra spetsen av vår prestandabilsdebut. Kombinationen av Lynk & Cos utmaningar inom bilindustrins vedertagna uppfattningar och Cyan Racings stora erfarenheter från motorsport och prestanda är två viktiga inslag i detta unika samarbete, säger Victor Yang som är kommunikationschef för Zhejiang Geely Holding Group.

Bilen är alltså en Lynk & Co 03, som presenterades för ett par månader sedan, men som via ett joint venture-projekt mellan Lynk & Co och Cyan Racing har förvandlats till en högprestandabil med 500 hästkrafter. Vi bjuds inte på några specifikationer i dag men bilen ska vid utvecklingen ha haft TCR-bilen som utgångspunkt. Konceptbilen ses som första steget i Lynk & Cos prestandabilssatsning.

– Vår ambition som racerteam är att återta vår världsmästartitel och utforska nya sätt att åstadkomma prestandabilar tillsammans med Lynk & Co. Vi kommer att utnyttja vår erfarenhet från tidigare prestandabilsprojekt (C30 Polestar och S60 Polestar, reds anm) i kombination med den information som vi kommer över från tävlingsprogrammet genom tusentals varv under extrema förhållanden på racerbanor över hela världen, säger Christian Dahl.

Thed Björk har så klart varit med vid utvecklingen av konceptbilen.

– Att återigen sträva efter världsmästartiteln när jag påbörjar min sjunde säsong med Cyan Racing är en dröm som kommer i uppfyllelse. Speciellt i kombination med detta banbrytande samarbete med Lynk & Co, som kommer att innefatta utvecklingen av en högpresterande konceptbil för gatan, är detta inget mindre än häpnadsväckande, säger Thed Björk.