Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lynk & Co 03 presenterad tillsammans med livstids garanti

I Shanghai har Geelys nya bilmärke, tillika Volvos syskonmärke, Lynk & Co dragit skynket av modellen 03 i konceptutförande. En av de mer intressanta nyheterna vid sidan om sedanen är att det pratas om livstids garanti på märkets bilar.

Efter ett kommer två, och därefter tre… eller? Man blir högst osäker om man följer Lynk & Cos planering, för i höstas presenterades modellen 01 i Göteborg och i Berlin. Vore det då inte logiskt att modellen 03 presenteras på bilsalongen i Shanghai? Man kan tycka det, men i Shanghai i dag drogs i stället skynket av 03 Concept som därmed visas upp för världen för första gången, en sedanmodell som fortsätter i samma designspår som den iögonfallande suven 01 (som för övrigt presenteras i produktionsutförande i Shanghai). En modell 02 ska även presenteras och lanseras, men det blir något senare, skriver Lynk & Co. Kanske det var sportbilen som vi såg i Göteborg i höstas som är 02? Då saknade den namn och modellbeteckning…

Det mest intressanta i samband med Lynk & Cos nyheter i Shanghai är deras uttalanden som fri uppkoppling med trafikinformation och livstids garanti med vägassistans till alla deras bilar. Exakt vad det innebär återstår att se, men vad gäller garantin ser Lynk & Co ut att gå ut i ledningen. Många biltillverkare är snåla med garantitiderna men det finns en handfull som de senaste åren ”ruckat på reglerna”, exempelvis Mazda som erbjuder en förlängd komponentgaranti på sju år utöver fabriksgarantin på tre år, det vill säga totalt tio år.

Premiären i Shanghai är debuten för Lynk & Co på ”hemmamarknaden”. Den europeiska debuten är som nämnt redan avklarad. Försäljningsstarten sker i Kina senare under året och under 2018 är det Europas och USA:s tur.

Lynk & Cos bilar designas och utvecklas i Göteborg och innehåller både teknik från Volvo samt ingenjörskunskap med stor erfarenhet från just Volvo.