Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lynk & Co:s 02-modell blir en crossover

01 är en suv och 03 är en sedan. Vad kan då 02 bli? Jo en crossover såklart. Det avslöjar Lynk & Co-chefen Alain Visser.

Bilden visar Lynk & Co 03 Concept.

Det är tidningen Auto Express som intervjuat Lynk & Co-bossen om den nya modellen.

– Mellan 01-suven och 03-sedanen finns en crossover som vi inom kort kommer att presentera. Den kommer att ha suv-drag, men blir förmodligen lägre. De flesta av våra bilar är rätt små i storlek, säger Visser.

Lynk & Co-chefen säger också att 02-modellen, liksom märkets övriga modellprogram, riktar sig till en yngre målgrupp:

– En Lynk & Co är en väldigt sportig bil och vi vill att designen ska kännas ung; ung utan att vara flashig, och med en smidig, sportorienterad och europeisk körupplevelse.

Modellen 01 visades redan förra året och kommer också att bli den första bilen på marknaden från den kinesiska biltillverkaren (men vars bilar utvecklas och designas i Sverige). Modellen väntas nå bilhallarna i Europa under andra halvan av 2019.

02-modellen, som alltså inte presenterats ännu, förväntas nå hallarna några år senare. Sedanen 03 som visades som koncept i Shanghai i april väntas dröja ännu längre.

Men att köpa eller leasa en bil ska inte vara det enda sättet att äga en Lynk & Co. Företaget har ett prenumerations-koncept på gång som går ut på att kunder ska kunna tillhandahålla bilar under kortare perioder.

Visser liknar det vid ett mobilabonnemang:

– För en månadskostnad blir du en del av Lynk & Co-gemenskapen. Du köper ett Lynk & Co-kontrakt, som en mobiltelefon, kanske för en månad, en vecka eller 1000 miles – eller hur länge du vill.

Under prenumerationstiden ska kunden kunna byta bil varje dag om den så vill. Man ska även kunna "dela" bilen med andra. Allt tack vare tekniska lösningar och uppkoppling.

– Du betalar din månadskostnad, vi har inte räknat ut några priser än, men låt säga 2200 kronor (200 pund). Om bilen då står på en flygplats fem dagar i månaden så ska du kunna låna ut bilen under de dagarna och på så sätt få pengar tillbaka. Det är en väldigt enkel affärsmodell, säger Visser och tillägger att uppkoppling är Lynk & Co:s USP (unique sellingpoint).

– För Volvo är den säkerhet. För oss är den uppkoppling.