Lyons LM2 Streamliner – superbil med 1 700 hästar

Den okända biltillverkaren Lyons ska ställa ut sin nya supersportbil på bilsalongen i New York. Den ska enligt dem själva vara världens snabbaste.

https://youtu.be/WsVBNo9pe7w

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Under de senaste åren känns det som att marknaden fullkomligt svämmar över av nya supersportbilstillverkare. Amerikanska Lyons Motor Car är ytterligare en, de påstår att deras LM2 Streamliner kan bli världens snabbaste bil och toppa hela 450 km/h.

Enligt de uppgifter vi hittills fått bygger Streamliner på en konstruktion av kolfiber och aluminium både i kaross och chassi. Drivkraft levereras av en mittmonterad V8 på 8,2 liter från Nelson Racing Engines, med hjälp av dubbla turboaggregat levererar den hela 1 700 hästkrafter och 2 180 newtonmeter.

Kraften skickas till alla fyra hjul via en sjuväxlad sekventiell låda och 0-100 km/h ska enligt Lyons avklaras på endast 2,3 sekunder, toppfarten uppges till hela 450 km/h.

Något som är helt unikt för Lyons konstruktion är att de påstår att bilen är helt fri från konventionella kabelhärvor. I stället använder de sig av mikroprocessorer som skickar all nödvändig information via en enda kabel. I kupén finns inga knappar då allt manövreras via en pekskärm på 16-tum.

Enligt Kevin Lyons, grundare till Lyons Motor Cars, riktar de med LM2 Streamliner in sig på konkurrenter som bland annat Bugatti, Pagani, Ferrari och Lamborghini.

Det återstår dock att se vad som blir av Lyons skapelse, som bekant är det långt ifrån alla som ger sig på en satsning som denna som lyckas.