Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071029-viano-x-clusive
071029-viano-x-clusive
071029-viano-x-clusive
071029-viano-x-clusive

Lyx i kubik – Mercedes Viano X-Clusive

Lyx, överdriven komfort och prestanda är ord man i första hand inte associerar med en MPV. Det vill Mercedes ändra på med nya Viano X-Clusive.

Med Viano X-Clusive vill Mercedes förena rymligheten hos en MPV med komforten och exklusiviteten hos en lyxsedan, kryddat med tekniken hos en sportbil. Hur väl detta utfaller återstår att se, på papper ser det dock minst sagt trevligt ut.

 

Förare och passagerare inhyses i sex separata fåtöljer som kan fås klädda ibland annat antracitfärgat skinn. Dessa ska gå att beställa i ett otal olika konfigurationer. Om dessa inte passar finns soffor att klämma in som alternativ.

 

De motoralternativ som finns att tillgå är båda sexcylindriga. En V6-diesel på tre liter som ger 204 hästkrafter och ett imponerande vridmoment på maximalt 400 newtonmeter. Alternativet är en bensindriven 3,5 liters V6 som levererar 258 hästkrafter och 340 newtonmeter.

 

Viano X-Clusive kommer i två längder, 4,75 meter eller 4,99. Kunderna har att välja mellan svart eller silver metalliclack.