Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090529-opel-magna
090529-opel-magna
090529-opel-magna
090529-opel-magna

Magna köper Opel

Enligt flera olika källor i kväll har kanadensiska Magna kommit överens med GM om ett övertagande av Opel. Italienska Fiat, som länge var med i leken, hoppade av förhandlingarna med GM i morse.

Blomberg News, Reuters och flera tyska tidningar hänvisar i kväll till diverse källor med insikt i förhandlingarna om Opel att kanadensiska fordonsunderleverantören Magna är överens med GM.

Om uppgifterna stämmer betyder det att Magna (inklusive eventuella ryska intressenter) kommer att köpa Opel, trots tidigare uppgifter i dag som berättade att Magna hoppat av på grund av GM:s stil vid förhandlingarna. Men än är ingenting slutfört. För att Magna ska kunna gå vidare till nästa steg måste både den tyska och den amerikanska regeringen godkänna det hela.

Tysklands regering skulle tidigare i dag ha ett inplanerat möte med de inblandade parterna, ett möte som dock sköts upp. Anledningen är egentligen oklar.

Italienska biltillverkaren Fiat var den andra kvarvarande intressenten av Opel, men hoppade av tidigt i morse. Anledningen sägs vara för stora risktaganden, enligt Fiat-chefen Sergio Marchionne. När beskedet om Magnas framsteg kom fram rasade Fiats aktie med fyra procent på Milanobörsen. Fiat ska i stället fokusera på Chrysler-affären.

Läs mer