Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110429-göran karlsson bil
110429-göran karlsson bil
110429-göran karlsson bil
110429-göran karlsson bil

Magnifik bilsamling till försäljning

Göran Karlsson var mest känd för att ha grundat Gekås i Ullared. En annan fin sida han hade var att han älskade motorfordon och under sin livstid lyckades samla på sig hundratals unika bilar, motorcyklar och mopeder. Nu ska denna magnifika samling säljas.

Vid sin bortgång ägde Göran Karlsson omkring 200 bilar och 100 motorcyklar. Sedan 2007 har Göran Karlssons barn i samarbete med Gekås visat kvarvarande delar av samlingen på Göran Karlssons museum i Ullared. I december 2010 beslutade Gekås att stänga museet och därför har nu beslut fattats om att sälja största delen av samlingen.

– Göran Karlssons barn har önskemål om att bil- och motorcykelsamlingen om möjligt hålls intakt och även i fortsättningen visas för allmänheten. Samlingen säljs därför på anbud i två lotter och av anbuden ska framgå vilka planer som anbudsgivarna har för samlingen, säger Anders Ahlm, advokat på advokatfirman Lindahl som föreräder Göran Karlssons barn.

Den första lotten som säljs på anbud består av över 40 bilar och nästan 60 motorcyklar. Bland bilarna kan nämnas Ford Speedster Boattail 1929, Chevrolet Corvette 1961 och Volkswagen Karmann Ghia 1966. I motorcykelsamlingen finns en rad tillverkare representerade som exempelvis Husqvarna, Norton, Monark, Rex, NV och BSA.

Den andra lotten består av sex mycket exklusiva bilar, en Aston Martin, två Ferrari, en Excalibur, en De Tomaso samt en amerikansk tävlingsbil.

– Vi är stolta över att Göran Karlssons bil- och mc-samling bjuds ut till försäljning via vår sajt kvarndammen.se. Med över 200 000 unika besökare på sajten varje vecka är vi övertygade om att anbudsunderlaget får bästa tänkbara exponering, säger Ulrika Drotz Molin, vd på KVD Kvarndammen.

Sista anbudsdag är i dag den 29 april 2011. Anbudsunderlagen med information om försäljningen samt samtliga bilar och motorcyklar kan laddas ner från www.kvarndammen.se.