Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Många X-Perience-modeller från Seat att vänta

Seat Leon var först ut, snart kommer även Ateca men även Mii, Ibiza och Arona kan bli mer ”erfarna”.

Populära Seat Leon ST blev tuffare och stryktåligare som Leon X-Perience inför modellår 2015. I dagsläget är just Leon ST enda Seat-modellen som är klädd med plast över skärmkanterna och försedd med förhöjd markfrigång. På den pågående bilsalongen i Paris visas suven Ateca upp i utförandet X-Perience, men än så länge finns det inget lanseringsdatum för modellversionen.

Om du trodde att Seat nöjer sig med två X-Perience-modeller är du fel ute. För Auto Express berättar Seats designchef Alejandro Mesonero att X-Perience-paletten troligtvis växer sig starkare de närmaste åren då företaget just nu tittar på fler modeller. Han nämner lilla Mii, småbilen Ibiza och Atecas kommande suvsyskon Arona som potentiella bärare av X-Perience-namntillägget.

Seat Ateca X-Perience visas som konceptbil på bilsalongen i Paris.

– Vi har lärt oss att lite extra tålighet i designen, det som X-Perience erbjuder, är mycket uppskattat av kunderna, säger han till Auto Express.

Seat har länge stått utan stryktåligare varianter av sina modeller medan syskonmärkena har Volkswagen, Audi och Skoda under många år erbjudit sina kunder sådana alternativ i form av Alltrack, allroad och Scout (Alldrive/Outdoor).