Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081016-volvoägare-dräller
081016-volvoägare-dräller
081016-volvoägare-dräller
081016-volvoägare-dräller

Manliga Volvo-ägare klantigast i bilen

Är du Volvoägare så är det troligt att du någon gång har råkat ut för olyckshändelser i bilen, till exempel spilld mat eller dryck. Är du dessutom man är det ännu mer troligt att du har klantat till det i bilen.

Personer som äger en Volvo är dubbelt så olycksbenägna som de som äger en Ford. I alla fall om man får tro Trygg Hansas undersökning där 320 bilägare fick svara på frågor om de någon gång råkat ut för olyckshändelser i bilen. Enligt undersökningen är det tydligt att Volvoägarna tillhör de mest olycksdrabbade. 25 procent av dem som uppger att de drabbats kör Volvo. God, men ändå avhängd tvåa, är Ford med 14 procent av de svarande, följt av Saab med tio procent och Volkswagen med nio.

Vanligast är det att bilägarna spiller mat eller dryck i sätet, vilket var femte bilist uppger att de har råkat ut för. Näst vanligast är att maten och drycken spills i bearbetad form, det vill säga att någon kräks i bilen. Att det stoppas in olämpliga saker i CD-spelaren är inte heller helt ovanligt.

Förutom skillnader mellan bilmärken visade undersökningen att män råkar ut för fler olyckshändelser än kvinnor. Faktum är att tre gånger så män som kvinnor har tappat ett däck eller glömt att stänga fönstret innan bilen körs in i tvätten. Dubbelt så många män som kvinnor har spillt mat eller dryck i bilen.