Foto: 2011

Maserati firar Italien med ny specialmodell

Att det är 150 år sedan Italiens enande går inte obemärkt förbi hos Maserati. För att fira har man tagit fram en ny specialmodell, GranTurismo S Limited Edition. Och den är bara för Italien.

2011 har varit ett jubileernas år. Jaguar E-Type, Renault 4 och Volvo P1800 har alla firat 50 årsjubileum. Och än är det inte slut. Maserati har nämligen tagit fasta på att det 2011 är exakt 150 år sedan Italiens enande, och lanserar således en specialversion för att fira.

Modellen går under namnet Maserati GranTurismo S Limited Edition och kommer bara att tillverkas i tolv exemplar, som alla ska säljas exklusivt på den italienska marknaden. Modellen kommer i en matt-blå färgsättning, kallad Sebring Blue och frontspoiler, sidobackspeglar, dörrhandtag, och bakre spoiler är gjorda i kolfiber. 

Bromsoken sägs vara gjorda av handpolerad aluminium, och trösklarna och delar av frontlamporna är målade i mattsvart. Dessutom får man en plakett på bilens mittkonsol som berättar att det är en specialversion just för att fira Italiens 150-årsjubileum. Premiären skedde på bilsalongen i Bologna, som ju för övrigt är samma stad som Maserati grundades i för 97 år sedan.