Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maserati Ghibli återuppstår

Den nya mindre Maserati-modell som vi tidigare kunnat berätta om kommer också att innebära återupplivandet av ett klassiskt namn – Ghibli! Dessutom kommer suven, som vi hittills känt som Kubang, att få namnet Levante.

Att Maserati har en ny, mindre, modell på gång har vi kunnat berätta om tidigare. Då spekulerade vi i om modellen skulle få namnet Levante, som företaget registrerat. Nu säger nya uppgifter att det är suven Kubang, som vi sett som koncept, som i produktionsversion ska få det namnet.

Den nya ”lill-Maseratin” ska i stället få äran att återuppliva ett klassiskt Maserati-namne, nämligen Ghibli. Ghibli, som ursprungligen är namnet på en vind i södra Libyen, har använts två gånger av Maserati tidigare. Dels på den slanka sportcoupén Ghibli som kom 1966, dels på den inte alls slanka, snarast oerhört kantiga, 1990-tals-Ghiblin som baserades på Maserati Biturbos chassi och kom 1992.

Både nya Ghibli och nya Levante ingår i Maseratis ambitiösa plan om att kunna sälja över 50 000 bilar årligen i framtiden. Tillsammans med nya Quattroporte (vars design sägs ligga nära de italienska illustrationer vi tidigare visat) kommer de två modellerna ingå i en rejäl produktoffensiv från företaget.