Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maserati Ghibli facelift officiell – nytt namn och självkörande

Quattroportes lillebror Ghibli har inte bara genomgått ett exteriört lyft, den har nämligen också fått nytt namn – Ghibli GranLusso – och försetts med självkörande teknik.

Nu presenterar italienska Maserati en uppdaterad version av fyra år gamla Ghibli. Samtidigt har de passat på att ge modellen ett tilläggsnamn. Dess fullständiga namn är numera Ghibli GranLusso.

Ghibli GranLusso bjuder på små men ändå hyfsat synbara visuella förändringar och då framför allt i fronten där grillen har tappat ett par ribbor men i gengäld fått mer krom. Frontspoilerns luftintag har fått ny form och strålkastarnas insatser är uppdaterade för att inhysa adaptiva LED-matrix-enheter.

Baken bjuder på betydligt färre förändringar, här är det bara stötfångaren som har fått lätt uppdaterad design och ny form på reflexglasen.

Förändringarna sägs gynna inte bara betraktarens öga utan även aerodynamiken.

Vilka uppdateringar interiören har genomgått får vi ännu inte reda på.

Maserati nämner i sitt pressmeddelande att de med Ghibli GranLusso tar steget in i den autonoma världen. De har nämligen försett modellen med någon form av (semi)autonom – (halvt) självkörande – teknik. I vilken utsträckning vet vi ännu inte.

Den italienska firman berättar ingenting om motorerna men vi misstänker att nuvarande maskiner får finnas kvar, det vill säga bensin-V6:an på 3,0 liter som finns i dagens Ghibli med 350 hästkrafter, Ghibli S med 410 hästkrafter och Ghibli S Q4 med 410 hästkrafter och fyrhjulsdrift samt diesel-V6:an på 3,0 liter som finns med effektuttag på 250 och 275 hästkrafter.

Ghibli GranLusso har inte världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i september utan på bilsalongen i kinesiska Chengdu som öppnar i morgon.