Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maserati GranTurismo i ny skrud

Först Italdesign och nu ytterligare en italiensk karossfirma gör klart vad de kommer att täcka av under Genèvesalongen. Carrozzeria Touring Superleggera visar upp en Maserati GranTurismo med nytt fräckt skal.

Vi har tidigare skrivit om karossmakaren Italdesigns nya bilmodell som ska visas under salongen i Genève. Nu är det klart att vi kommer att få se ett verk av en annan välkänd italiensk designfirma: Carrozzeria Touring Superleggera.

Liksom med modellen Zerouno som roadster, som det handlar om i fallet med Italdesign, baseras denna bil på en befintlig nämligen Maserati GranTurismo – även om det inte är helt lätt att se.

Bilen, vid namn Sciàdipersia, ska tillverkas i blott tio exemplar och är designad ”för långa resor där passageraren kan njuta lika mycket som föraren”, enligt tillverkaren.

Bilen kan ses som en modern variant av Maserati 5000 GT från 1959 som ursprungligen beställdes av Shahen av Iran (Mohammad Reza Pahlavi) men har även inspirerats av Orientexpressen, enligt designchefen Louis de Fabribeckers.

Donator och specialbygge, sida vid sida.

Sluttande huv med gälar och tvärgående breda lister i aluminium vid C-stoplar och bakstam hör till de mest uppseendeväckande design-greppen på bilen. Inredning avslöjar donatorn desto mer även om det här finns annat läder och givetvis andra logotyper.

Motormässigt sett är det Maseratis 4,7-liters V8 som gäller, alltså samma som i nyligen uppdaterade GranTurimso, en bil som vi på Teknikens Världs naturligtvis har kört.