Maserati GranTurismo MC Stradale

Maserati GranTurismo MC Stradale uppdaterad

Maserati kommer till Genèvesalongen med nya Quattroporte. Men de kommer även dit med en mer bildskön kärra, nämligen uppdaterade GranTurismo MC Stradale.

I Paris förra året visade Maserati upp nya GranCabrio MC Stradale. I Genève kommande veckor är det dags att visa upp det takförsedda syskonet GranTurismo MC Stradale.

 Tidigare hade Maserati GranTurismo MC Stradale en V8 på 4,7 liter, 450 hästkrafter och 510 newtonmeter. Motorn består men från och med i år är det 460 hästkrafter och 520 newtonmeter som gäller. Motorn är kopplad till en robotiserad manuell låda med racekänsla. Toppfarten ligger på 302 km/h. Någon accelerationssiffra uppger inte Maserati men den bör ligga omkring 4,5 sekunder. Bilen stoppas effektivt att keramiska skivor från Brembo.

 Andra nyheter i och med uppdateringen är nydesignad huv i kolfiber som sträcker sig ned och runt grillen. De 20 tum stora fälgarna har fått ny design och interiört är det nya material som gäller. Maserati skriver också att kupéutrymmet har gjorts om så att fyra (vuxna får vi anta att de syftar på) kan åka bekvämt. De beskriver bilen som fyrsitsig och inte 2+2.