Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110328-maserati-quattroporte110328-maserati-quattroporte110328-maserati-quattroporte
110328-maserati-quattroporte

Maserati laddar för produktoffensiv

Italienska Maserati ser ut att ha spännande saker på gång. Inom de närmaste åren ska tre nya modeller lanseras, först ut är Quattroportes efterträdare som kommer senare i år.

Fiat-ägda Maserati kommer inom de närmaste åren att få sitt smala modellutbud rejält breddat. Produktportföljen som i dag endast består av GranTurismo och Quattroporte ska inom de närmaste åren fyllas på med två helt nya modeller. Men först på tur står en ersättare till nuvarande Quattroporte som har blivit till åren.

Amerikanska Insideline har talat med insiderkällor som avslöjar att Quattroportes avlösare ska lanseras på höstens bilsalong i Frankfurt och att designen ska knyta an mer till GranTurismo än vad som är fallet med nuvarande Quattroporte. Den nya modellen som går under det interna kodnamnet M156 ska behålla den nuvarande V8-motorn på 4,7 liter men denna väntas genomgå omfattande uppdateringar för lägre förbrukning och dessutom kompletteras med ett eller två andra motoralternativ. Insidelines källor säger också att nya Quattroporte ska ta formen av en mer direkt konkurrent till Aston Martin Rapide och Porsche Panamera.

För att täcka upp luckan nedåt i storleksklasserna finns planer på en sedanmodell som ska konkurrera med toppversionerna av BMW 5-serie och Mercedes E-klass. Det talas om en eventuell prislapp på cirka 500 000 kronor men modellen lär inte vara färdig för lansering förrän 2014.

Som vi tidigare har rapporterat finns även en crossover i planerna. Någon gång under 2013 ska tillverkningen av en Jeep Grand Cherokee-baserad Maserati-suv börja byggas, förhoppningsvis med en Ferrari-motor under huven.

Läs mer

Test och provkörningar

Maserati