Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Maserati

Maserati lanserar Barbie-bil

Barbie-dockan vänder sig till Maserati när hon behöver en bil. Tydligen. För nu lanserar märket en modell med påtagligt Barbie-tycke. 

Maserati har slagit sig samman med leksakstillverkaren Mattel, känd för bland annat sina Barbie-dockor, och tillsammans har de tagit fram en bil: Barbie Maserati Grecale. På riktigt. Maserati skriver själva så här: 

”Frukten av detta okonventionella samarbete uttrycks genom en extremt begränsad upplaga av Maserati Grecale, den italienska tillverkarens nyaste suv, designad för att förvandla vardagliga körupplevelser till något enastående, och utvald av Barbie för att matcha hennes mångfacetterade livsstil, allt från ett affärsmöte till ett glamouröst evenemang.”

B-märke på C-stolpe.B-märke på C-stolpe.B-märke på C-stolpe.
1 AV 3
B-märke på C-stolpe.
Foto: Maserati
2 AV 3
Foto: Maserati
3 AV 3
Foto: Maserati

Lacken har en rosa grundton med gula effekter, men klarlacken har en regnbågseffekt som ska få kulören att skimra i olika nyanser. Diverse Barbie-logotyper återfinns här och var. Interiören följer samma mönster, med rosa effekter och där den svarta läderklädseln har fått rosa sömmar med B-märken i nackstöden. 

Mekaniskt baseras Barbie Maserati Grecale på Trofeo-versionen av bilen. Det betyder att under huven finns en V6:a på 530 hästkrafter som driver på alla fyra hjulen. 

Maserati skojar inte heller när de säger att att upplagan är extremt begränsad. Totalt handlar det om blott två bilar som ska byggas. Vad de kommer att kosta får vi inte veta, men tio procent av köpeskillingen går till Barbie Dream Gap Project, ett initiativ för att stärka flickors tro på sig själva.