Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Maserati KubangMaserati KubangMaserati Kubang
Maserati Kubang

Maserati Levante har premiär om 250 dagar

Om exakt 250 dagar öppnar 2016 års upplaga av Detroitsalongen dörrarna för media, då är det också världspremiär för Maseratis suv Levante.

Redan för tolv år sedan visade Maserati upp en suv på Detroitsalongen 2003. Då handlade det om en konceptbil vid namn Kubang. Åtta år senare var det dags igen, en ny konceptsuv vid samma namn visades upp, men denna gång i Frankfurt.

När Maserati-suven snart blir verklighet kommer den dock att heta Levante och via holländsk media får vi nu reda på att det vankas världspremiär runt hörnet – eller ja, om 250 dagar för att vara exakt. Måndagen den 11 januari öppnar nämligen 2016 års Detroitsalong och det är just där som Levante ska visa upp sig i sin fulla skrud för första gången. Hittills har vi bara sett den som mula på spionbilder (se nedan), bortsett från konceptbilen.

Maserati Levante kommer tekniskt att blanda italienskt och amerikanskt, från Maserati och Fiat samt från Chrysler och Jeep. Under huven blir det både bensin och diesel i form av V6:or och V8:or.

Prislappen kommer enligt uppgifter att börja i regionerna runt 800 000 kronor och stegra sig upp till omkring 1,8 miljoner kronor för toppversionen.